Bazı Faydalı Yağlar
Zeytinyağı : Zeytinyağı cilde en fazla uygun olduğu düşünülen lipitlerdendir. Sebumda doğal olarak bulunan Squalane bakımından zengindir. Topikal kullanımı cildi yoğun olarak yumuşatan ve rahatlatan merhem vazifesini görür. Moleküler boyutundan dolayı cilt tarafından kolayca emilerek sebumu ve yağlı maddeleri çözer, cildin doğal lipit bariyerlerini güçlendirir. Zeytinyağı, antioksidan Oleuropein ve en güçlü doğal serbest radikal baskılayıcısı Hydroxytyrosol polifenollerinin zengin kaynağıdır. Oleuropein aynı zamanda anti bakteriyel özellikler gösterir.
Kayısı Çekirdeği Yağı : Kayısı çekirdeğinden elde edilir. Cilt bariyer lipitlerini güçlendirirken cilt yüzeyindeki yağlı maddelerin çözülmesine yardımcı Oleic ve Linoleic gibi yağ asitlerinin mükemmel kaynağıdır. A Vitamini ve Linoleic asidin zengin kaynağıdır. Kayısı Çekirdeği Yağı iritasyonu rahatlatır, cildi besler ve nemlendirir. Olgun, kuru ve akne eğilimli cilt durumlarına önerilir.
Yalancı Safran Yağı : Yalancı Safran bitkisinin dikeni andıran tohumlarından elde edilir. Bu yağ, Linoleic asit(genellikle F11 Vitamini olarak adlandırılır), tokoferol ve bitkisel sterollerin zengin kaynağıdır. Çoklu doymamış yağların en güçlülerinden biridir. Kozmetik formüller ve gıdalarda en çok aranan yağdır.
Kukui Fındık Yağı : Hawaii Kukui ağacından elde edilir. Hawaiililer tarafından asırlardır cilt için kullanılmaktadır. Çoklu doymamış yağlar cilde çabuk nüfus ederek geride yağlı bir his bırakmazlar. Aynı zamanda A,C ve E vitaminleri ve Stratum Corneum bariyer lipitlerini güçlendiren Omega -3 yağ asitleri açısından zengindir. Cilt bozukluklarını gidermek, kuru cilt, akne ve iritasyon için kullanılır.
Hodan Tohum Yağı : Hodan bitkisinin tohumlarından elde edilir. Yaygın olarak enflamasyon, egzama, nemsizlik ve pullanmaların bakımında kullanılan Gamma Linoleic Asit(GLA) isimli yağ asidi içerir. Bitki dünyasında GLA (Gamma Linolenik Asit)‘nın bilinen en zengin kaynağıdır.
Oryza (Pirinç Kepeği) Yağı : Pirincin dış kabuğundan elde edilir. Bu yağ Oryzanol, B Vitaminleri, Phytic Asit, antioksidanlar ve photosteroller bakımından zengindir. Oksitlenme sonucu cilt hasarlarını baskılar, cildi yumuşatır ve cilt onarımını destekler.
Tokoferol (E Vitamini) Yağı : Bu zengin antioksidan vitamin, ciltteki lipit peroksidasyonunu en aza indirir, cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir. Transepidermal nem kaybını engeller ve formüldeki diğer yağların bütünlüğünü korur.
Caprylic-Capric Trigliserit : Su ile karıştığında süte dönüşerek cilde yapışmış yağları oldukları yerden çözen ajan.
Konuyla ilgili herhangi bir soru, görüş ya da öneriniz varsa lütfen yorum yazarak bunu bize aktarın. Unutmayın, bilgi paylaştıkça çoğalır. Sorular soruldukça çözülür.
Benzer yazılar
İlgili Aramalar
- hodan yağı cilde faydaları
- hodan yağının cilde faydaları
- hodan yağının zararları
- kayısı çekirdeği yağı akne
- 0h
- akne b vitamini
- b vitamini akne
- c vitamini linolenik asit
- c vitamini ve linolenik asidin
- c vitaminli merhem
Merak ettiğiniz konuyu aratın :